Till dig i Åk 9

<!-- 

Detta textstycke används ej, se portfolio med samma text. MLH 2014-11-28

-->

 

Välkommen till Lundellska skolans information till Dig som skall börja gymnasiet höstterminen 2014. Läs mer under punkterna nedan.

Rolf Viberg/rektor

Lars Schenerfelt (Hi, Ps)

Att arbeta vid Lundellska skolan är att vara del av en gemenskap som brukar kallas Skrapanandan. Med detta menar vi den goda kontakt som finns mellan elever och personal, respekten för allas olikheter och känslan av att arbeta mot samma mål. Som lärare strävar jag efter att göra min undervisning så intressant som möjligt, då jag vet att det inte bara leder till bättre resultat, utan också många gånger är början till ett livslångt lärande. Vi ses!

Anders Olsson (Ma, Id)

För 10 år sedan var jag själv elev på Skrapan. När jag tänker tillbaka på den tiden slås jag av hur snabbt den inledande nervositeten övergick i en vilja att gå i skolan. Inspirerande lärare och mysiga lokaler medförde att man trivdes på skolan från första dagen. Nu när jag står på andra sidan katedern infinner sig samma lustfyllda känslor. Känslor av gemenskap, glädje och öppenhet. I mina ögon är Skrapan en skola där elever och personal inspirerar och motiverar varandra till en lyckosam gymnasietid.

Åsa Nilsson (Sv, Re)

Jag trivs här på Lundellska. Trots att jag jobbat här länge är ingen dag den andra lik, vilket är viktigt för mig. I mina ämnen läser, skriver och pratar vi om vad det är att vara människa. Olika perspektiv och erfarenheter möts och berikar varandra. Alla har något att bidra med. En bra lektion för mig är när eleverna går ut ännu mer nyfikna än de var när de kom in.

Åsa Uselius (Sv, En)

Att vistas på Skrapan är verkligen att vistas i en kreativ utbildningsmiljö. Här finns engagerade lärare och intresserade elever som vill ta vara på allt som skolan har att erbjuda. Skolan ligger dessutom vackert till med närhet till Fyrisån, Studenternas och Ulleråkerområdet. Detta i kombination med att Skrapan erbjuder en fantastiskt varm och inspirerande atmosfär gör att det är roligt och stimulerande att vara på skolan.

 • Prova på en dag

  Du är välkommen att provgå en dag på Lundellska skolan!

  För ekonomi kontakta: carina.tangring@skrapan.uppsala.se
  För samhällsvetenskap kontakta: agneta.pistol@skrapan.uppsala.se
  För naturvetenskap, vård och omsorg samt musikklasser kontakta: stefan.nyhem@skrapan.uppsala.se

 • Studiesamtal

  Vid Lundellska skolan får alla elever studiesamtal.
  Det innebär att du ungefär varannan vecka träffar din mentor för att få hjälp med följande:

  • att planera inför uppgifter och prov
  • studieteknik, hur studerar jag? Hur bör jag studera?
  • att finna motivation och se ett mål med studierna

  Vårt mål med studiesamtalen är att du som elev skall lyckas så bra som möjligt utifrån dina förutsättningar.

 • Så tycker våra elever


 • Så tycker våra lärare


 • Valbara kurser