Till dig i Åk 9

till digi ak9 270x180

 

Välkommen till Lundellska skolans information till Dig som skall börja gymnasiet.
Läs mer under punkterna nedan.
 • Prova på en dag

  Du är varmt välkommen att prova på en dag hos oss på Lundellska skolan. Du får delta i ett lektionspass på för- eller eftermiddagen. Fyll i webformuläret nedan, så blir du inom kort kontaktad av SYV – Jakob Ekelund eller Martin Klavblom – och får en tid då du kan komma.

  För att anmäla dig klickar du här och fyller i formuläret!

  Har du andra frågor, tveka inte att kontakta oss:

 • Studiesamtal

  Vid Lundellska skolan får alla elever studiesamtal.
  Det innebär att du ungefär varannan vecka träffar din mentor för att få hjälp med följande:

  • att planera inför uppgifter och prov
  • studieteknik, hur studerar jag? Hur bör jag studera?
  • att finna motivation och se ett mål med studierna


  Vårt mål med studiesamtalen är att du som elev skall lyckas så bra som möjligt utifrån dina förutsättningar.

 • Kursrum och omdömen

  På Lundellska skolan använder vi en pedagogisk plattform som vi kallar Portalen.

  I Portalen finns bland annat kursrum där kursens planering, arbetsuppgifter och länkar finns samlade. Där finns även en omdömesdel där man får återkoppling på hur det går i de olika kurserna. För att titta på några exempel ur Portalen klicka på kursrum och omdömen nedan. • Valbara kurser


  Exempel på elevers individuella val
  Entreprenörskap
  CSI-Skrapan
  Matematik 3
  Matematik 4
  Matematik 5
  Matematik specialisering
  Kemi 2
  Fysik 2
  Naturkunskap 2
  Engelska 7
  Moderna Språk
  Historia 2
  Approgrammering
  Psykologi 1 och 2
  Mental träning
  Träningslära
  Bollsport
  Naturguidning(Fjällvandring,  Havskajakpaddling i skärgården)
  Geografi
  Retorik
  Privatjuridik
  Film och TV-kunskap
  Fotografisk bild
  Musikproduktion
  Dans
  Musik
  Bild
  Diplomerad gymnasieekonom
  Internationella relationer

  På Uppsala universitet, Ångströmlaboratoriet
  Högskolekurs matematik
  Högskolekurs fysik
 • Så tycker våra elever


  Håll muspekaren över bildspelet för att pausa det.

  Lovisa Ferngren

  Jag läser Sam-mediaprogrammet på Skrapan och är otroligt nöjd med mitt val! Medieprofilen är perfekt för dig som vill lära dig mer om mediernas roll i samhället. Du får möjlighet att testa det mesta inom media, som att skapa din egen tidning och att göra radio. På Skrapan finns lärare som inspirerar och engagerar, vilket gör lektionerna innehållsrika och intressanta. Här finns potential för att nå dina drömmar. Den härliga Skrapanandan bidrar till att jag varje dag går till skolan med en positiv inställning.

  Emelie Ekström

  Lundellska Skolan är en fantastisk skola med en härlig stämning och gemenskap bland elever och personal. Tack vare events som anordnas här och de olika föreningarna som finns på skrapan gör det skolan till ett roligt ställe att vara på. Jag började på skrapans ekonomiprogram med inriktning juridik år 2013. Linjen passar mig perfekt då jag får studera ämnen som privatjuridik, psykologi och marknadsföring något jag tror man kommer ha nytta av i framtiden. Jag tycker att Skrapan är en riktigt bra skola som passar alla och jag ångrar inte en sekund att jag valde den.

  Anton Götesson

  Skrapan gör mig lycklig. Skrapan gör mig hel. – J. A. Lundell Ett motto jag lever efter. Min roll som ordförande för Uppsalas största och äldsta elevkår är att få skolans elever att känna sig hemma. Personligen så kom jag hem första dagen och har blivit lyckligare varje dag sedan dess. Jag är i skolan varje dag för att göra skoltiden mer givande för alla elever på skolan. Så om du ska börja, varmt välkomen! Har ni redan gått ett eller två år, varmt välkomna! Ni är alla varmt välkomna till de bästa tre åren i era liv! Anton Götesson, elevkårens ordförande

  Signe Ahlbom

  Sommaren innan jag började på Skrapan var jag jättenervös. Jag kände egentligen max två personer i hela Uppsala, eftersom jag bor i Sigtuna och alltid gått i skola där, så jag var lite orolig att jag inte skulle få några nya vänner och att jag inte riktigt skulle passa in här. Det hade jag verkligen inte behövt vara! Vi pratar mycket om vår Skrapananda, men det stämmer verkligen att alla är en del av gemenskapen oavsett vem du är och det betyder så otroligt mycket att trivas på sin skola. Dessutom har vi riktigt bra lärare och elevkåren som ger oss en chans att påverka och ser till att det alltid händer något spännande!

  Linn Larsson

  Jag var först osäker på vilken skola jag skulle välja, men efter prat med lärare och elever tog jag med säkerhet mitt beslut. När jag började märkte jag av den så kallade ”skrapan-andan” väldigt fort och redan första dagen kände jag mig som hemma. Det är en härlig stämning och en stor känsla av gemenskap mellan elever, oavsett årskurs och program. Det anordnas ofta roliga aktiviteter som många deltar i. Ovanpå allt detta har vi på skolan kompetenta lärare med oerhört högt engagemang för inte bara vår utveckling utan även vårt mående. Jag har aldrig ångrat mitt val av skola.


 • Så tycker våra lärare


  Håll muspekaren över bildspelet för att pausa det.

  Lars Schenfeldt (Hi, Ps)

  Att arbeta vid Lundellska skolan är att vara del av en gemenskap som brukar kallas Skrapanandan. Med detta menar vi den goda kontakt som finns mellan elever och personal, respekten för allas olikheter och känslan av att arbeta mot samma mål. Som lärare strävar jag efter att göra min undervisning så intressant som möjligt, då jag vet att det inte bara leder till bättre resultat, utan också många gånger är början till ett livslångt lärande. Vi ses!

  Anders Olsson (Ma, Id)

  För 10 år sedan var jag själv elev på Skrapan. När jag tänker tillbaka på den tiden slås jag av hur snabbt den inledande nervositeten övergick i en vilja att gå i skolan. Inspirerande lärare och mysiga lokaler medförde att man trivdes på skolan från första dagen. Nu när jag står på andra sidan katedern infinner sig samma lustfyllda känslor. Känslor av gemenskap, glädje och öppenhet. I mina ögon är Skrapan en skola där elever och personal inspirerar och motiverar varandra till en lyckosam gymnasietid.

  Åsa Nilsson (Sv, Re)

  Jag trivs här på Lundellska. Trots att jag jobbat här länge är ingen dag den andra lik, vilket är viktigt för mig. I mina ämnen läser, skriver och pratar vi om vad det är att vara människa. Olika perspektiv och erfarenheter möts och berikar varandra. Alla har något att bidra med. En bra lektion för mig är när eleverna går ut ännu mer nyfikna än de var när de kom in.

  Åsa Uselius (Sv, En)

  Att vistas på Skrapan är verkligen att vistas i en kreativ utbildningsmiljö. Här finns engagerade lärare och intresserade elever som vill ta vara på allt som skolan har att erbjuda. Skolan ligger dessutom vackert till med närhet till Fyrisån, Studenternas och Ulleråkerområdet. Detta i kombination med att Skrapan erbjuder en fantastiskt varm och inspirerande atmosfär gör att det är roligt och stimulerande att vara på skolan.