Föreningar

Skrapan erbjuder en rad olika föreningar och verksamheter, många av dessa i studenternas egna regi. Hittar du inte just din förening på skolan kan du ansöka om att starta en.


 • Elevkåren

  Fotograf: Rachel Vaughn i N14A

  Välkommen till Lundellska skolans egna elevrörelse.
  Skrapans elevkår finns för eleverna på skolan och drivs även av elevernas engagemang. Vi arbetar mot att ge en mer givande skoltid, sätta guldkant på vardagen men också bygga gemenskap som sträcker sig över årskullar och program. Detta gör vi genom att skapa möjligheter där elever kan få engagera sig och hitta hjärtefrågor som sträcker sig utanför klassrummen. Stolt presenterar vi våra årliga politikdagar, där ungdomsförbund skapar heta debatter och där den som vill, får lära sig allt om politikens värld. Jämställdhets och HBTQ arrangemangen skapades kort därefter, ett arrangemang där viktiga frågor får bli besvarade och fördomar får gå upp i rök. Vi har också våra festliga evenemang att tacka för samhörigheten på vår skola. Kanske en insparksfest eller den årliga kampen är något för dig? Vi är den äldsta elevkåren i Uppsala, och här finns det utskott och föreningar för alla som vill bli lyssnade på. I klassrummen ryms det kunskap, men tillsammans skapar vi liv i korridorerna! Välkommen till Elevkåren på Lundellska skolan.

   

  Logoelevkar

  Det finns fyra olika möjligheter att engagera sig genom att söka till något av våra fyra utskott: Skrapan-Upgrade, Påverkansutskottet, Merchandiseutskottet och PR-utskottet. Vill du jobba med social verksamhet så som att anordna våffelätartävlingar, Alla Hjärtans dag eller visning av julkalendern i samlingssalen? Då ska du söka till Skrapan-Upgrade.

  Vill du jobba med påverkansarbete och tycker om att tycka till om saker eller vill att alla medlemmars åsikter ska bli hörda? Då ska du söka till Påverkansutskottet.Vill du designa skolkläder och tycka till om hur studentmössorna ska se ut? Då ska du söka till Merchandiseutskottet. Vill du göra filmer/sketcher, ta tonvis med bra foton eller bara älskar att arbeta med Photoshop? Då ska du söka till PR-utskottet.

  I Skrapans Elevkår så finns det en plats för alla och vi vill att du är med och gör vår skolgång bättre. Låt oss tillsammans skapa liv i korridorerna!

  Mvh

  Skrapans Elevkår

 • SIF - Skrapans Idrottsförening

  Skrapans_Idrottforening_smaller
  SIF är en förening vars största mål är att få alla elever på Lundellska skolan att aktivera sig i någon form av skolidrott. Skolidrotten är ett bra sätt att skapa gemenskap mellan människor och göra skolgången roligare.

  Det SIF erbjuder för alla medlemmar är träningar efter skoltid i våra skolag i t.ex. fotboll, volleyboll, basket m.m. Vi har även ett gym som alla medlemmar kan ta del av. Gymmet är under ombyggnation och kommer till jul vara större och bättre än det nuvarande. Vi möter andra gymnasieskolor i idrotter och kommer läsåret 2013/2014 bland annat att spela fotboll DM, Innebandy DM och handbolls SM.

  Som elev och medlem i SIF har man alla möjligheter att påverka vilka idrotter som ska ske under skolåret.
  Årets största dag för oss på Skrapan och för oss i SIF är självklart kampen mot Katedral. SIF jobbar för att få folk intresserade av att delta och står för träningarna inför kampen. I år vinner vi!

  Läsåret 2013/2014 är vi 4 medlemmar i SIF:s styrelse som alla jobbar för att skolidrotten ska få ett stabilt fäste på skolan och att så många elever som möjligt vill ta del av det vi har att erbjuda i idrottsväg.

  Mvh SIF- Skrapans Idrottsförening